Terrazzo vloeren

Omdat terrazzo een pasteus materiaal is en uit verschillende kleuren en groottes van natuurstenen kan bestaan, zijn de variaties voor vloeren zeer groot. Het is mogelijk om een traditionele klassieke vloer te creeeren, maar ook een moderne originele vloer behoord tot de mogelijkheden. Wat bij elk ontwerp geldt is dat een terrazzovloer een naadloze vloer is (tot maximaal 20 vierkante meter), die zich onderscheidt door zijn grote vastheid en sterkte.
Een ambachtelijke terrazzovloer kenmerkt zich door zijn zeer lange levensduur.

De voordelen van een terrazzovloer zijn dan ook gemakkelijk te noemen; door het naadloze karakter is de vloer erg gemakkelijk schoon te houden en heeft u geen last van vieze voegen. Naast het tijdloze karakter zijn de mogelijkheden in vorm en kleur groot. Het is mogelijk de vloer te voorzien van plinten en ronde opstaande hoeken.
Ook kunnen er in de vloer patronen en mozaïeken verwerkt worden.

Terrazzovloeren kunnen gelegd worden op allerlei ondergronden; ook op een houten ondergrond. Tevens is vloerverwarming uitstekend toe te passen onder een terrazzovloer. De dikte van de vloer kan verschillen; u dient er rekening mee te houden dat de terrazzolaag minimaal 12mm is.